در حال بارگذاری...

  • طراحی داخلی | معماری

    غرفهء سنگ سروش ۱۳۹۶

    رتبهء اول مسابقهء غرفهء برگزیده

    معمار مسؤول: روح الله موحدی
    همکاران: نادر ذاکر سلطانی- حسام کاظمی- امیر حسین خشای- پویا منبتی

    غرفهء سنگ سروش در نمایشگاه سنگ تهران، به مساحت ۲۲۰ متر مربع تجربه ای نو در نگاه به غرفهء نمایشگاهی است.
    مدیدیریت مجتمع صنایع سنگ سروش، که مالک یکی از بزرگترین و مرغوبترین معادن سنگ گرانیت مشکی ایرانست، با رویکرد تغییر بازار هدف و شخصیت برند خود به طراح مراجعه کرد. کار طراحی با انجام مطالعات گستردهء بازار و شناخت این متریال خاص -سنگ گرانیت مشکی لاگهر نطنز، “سوران”- آغاز گردید. در حقیقت این پروژه یک پروژهء طراحی و معماری صرف نبوده و دید دقیق کارفرما و نگاه صحیح به پروژه آنرا به درستی تبدیل به نقطهء کلیدی توسعهء بازار سنگ سروش و برندینگ و شکل گیری شخصیت برند -Brand Identity- نمود.
    پس از سالهای دههء ۷۰ که استفاده از گرانیت در ساختمانها رواج بسیاری داشت، تولید و سود آوری مجموعه افت جدی کرده و نیاز به تغییر احساس میشد.
    مجموعهء طراحی با تأمل در موضوع و آسیب شناسی پروسه ها، ابتدا در پی یافتن کاربرد درست این سنگ – ورای استفادهء عادی به صورت تایل یا اسلب ساب خورده- برآمد. کاربردی که بتواند جایگاه این سنگ را ارتقاء داده و آنرا به عنوان متریالی ارزشمند در نظر طراحان و معماران آورد.

    مطالعات بازار گسترده، بازدیدها از معادن و کارخانجات مجموعه و نیز بررسی نمایشگاههای سنگ بین المللی و نحوهء تولید آنها و نهایتا “کشف” خود واقعی سنگ اولین گام این سفر بود. نتیجهء این گام معرفی نحوه های جدید کاربرد و فینیش سنگ تولیدی و نمونه سازی آنها بود. همچنین در این مرحله چند نمونه از سنگهای دور ریز معدن که به عنوان پرت در نظر گرفته میشدند، به عنوان محصولات قابل استفاده و با قیمتی گرانتر از محصولات متداول معدن معرفی و به بازار معرفی شدند.
    پس از مرحله لازم بود تا به سراغ خواستهء دیگر کارفرما یعنی ایجاد تمایز و اعلام بازگشت برند به بازار  با توان بالاتر و حضور در سطح لوکس تر بازار بود.
    بدین منظور غرفه ای به صورت جزیره به مساحت ۲۲۰ متر مربع در نظر گرفته شده و ایده ای کاملا متفاوت برای غرفه مد نظر قرار گرفت. 
    عموما غرفه های نمایشگاهی به صورت فضایی با حدود مشخص و به نوعی فضای بستهء خصوصی و صرفا برای مراجعه کنندگان و مشتریان غرفه در نظر گرفته میشوند. ولی در طراحی این غرفه ما نیاز داشتیم تا مشتریان آگاه از وجود قبلی این سنگ در بازار را به نحو حداکثری به داخل غرفه دعوت کنیم تا تدریجا کاربردهای جدید این سنگ را لمس کرده و متوجه تفاوتها شوند.
    با توجه به این نیاز ها سیاست طراحی غرفه بر این قرار گرفت که فضایی به صورت فضای باز و استراحت و به نوعی به عنوان فضای باز و استراحت نمایشگاه و سالنهای متصل آن طراحی شود.
    نتیجه طراحی فضای مرکزی به محوریت حوض ماهی های “کوی” ژاپنی با چهار ست مبل سنگی ال شکل در اطراف بود. بر صدر غرفه عمارتی روی یک صفه به عنوان اتاق جلسات مدیریت نشسته بود و در سمت دیگر نیر کوشک شفاف و سبکی به میهمانان خوشامد میگفت که محل تبادل نظر و معرفی محصولات به میهمانان بود.
    در این چیدمان و فضاهای خدماتی متصل به آن سعی شده تا حداکثر دعوت کنندگی و ایجاد فضایی آرام و در عین حال فاخر رعایت شود تا بازدید کنندگان دیگر غرف  نیز با آرامش خیال به عنوان فضای استراحت از آن استفاده کنند.
    در نهایت و در روز آخر نمایشگاه و با حضور داوران ایرانی و خارجی غرفهء سنگ سروش با برتری مطلق در تمامی یازده پارامتر ارزابی و نیز در مجموع، رتبهء اول نمایشگاه سنگ تهران در سال ۱۳۹۶ را کسب نمود.